Gratis verzending boven de €70.00

Dagelijks geluk: 13 eenvoudige manieren om het in je leven te vinden

Dagelijks geluk: 13 eenvoudige manieren om het in je leven te vinden.

Geluk. Wanneer je hieraan denkt, denk je snel aan de toekomst. Bijvoorbeeld die droomvakantie die eraan komt, die promotie waar je naartoe werkt, een baby die op komst is of de zesde date met iemand die nieuw is in je leven. Geluk is echter ook te vinden in het hier en nu – in de kleine dingen van een gewone dag. Probeer daar vandaag eens naar te zoeken. Neem een paar minuten de tijd om onderstaande tips toe te passen. Het zal je dag gegarandeerd opfleuren!

Dagelijks geluk: 13 eenvoudige manieren om het in je leven te vinden

Er is heel weinig nodig om een gelukkig leven te leiden; het zit allemaal in jezelf, in je manier van denken.

Marcus Aurelius Antoninus

1. Een minuut van waardering

Neem een minuut voor jezelf de tijd om even stil te zitten en na te denken. Denk bijvoorbeeld aan wat jou dankbaar maakt, wat je zo leuk vindt aan je partner of wat jij mooie eigenschappen vindt aan jezelf. Deze gedachten zullen jou vullen met dankbaarheid en je focus shiften naar positiviteit.

2. Waardering uitspreken

Vertel je partner, familielid of vriend iets wat je aan hen waardeert. Het zal geheid iemands dag opvrolijken. Wanneer jij dit merkt, zal ook jij je gelukkiger voelen. Blijschap is immers besmettelijk.

3. Kun je iets voor iemand doen?

Ga eens te rade bij jouw dierbaren. Vraag hoe het met ze gaat. Is er iemand die ergens hulp bij nodig heeft? Of iemand die even diens hart moet luchten? Bied dit aan en zie hoe jij iemands dag beter kunt maken.

4. 3 langzame minuten

Er zijn zoveel kleine dingen die aan ons voorbij gaan, omdat alles in ons dagelijkse leven steeds sneller gaat. We zijn vaak diep in onze gedachten gefocust op wat nog komen gaat. Kies daarom vandaag een moment in je dag waarbij je voor 3 minuten alles even langzamer doet. Laat hiermee je gedachten vertragen. Gebruik dit om je bewust te zijn en te genieten van wat er allemaal om je heen gebeurt. Neem dit in je op met al je zintuigen.

5. Lach naar vreemden

Hoe leuk is het wanneer iemand zomaar oogcontact maakt en naar je lacht? Dit geeft een fijn gevoel. Probeer dit hierom ook eens voor anderen te doen. Je zal je gelijk beter voelen en zij ook. Je inspireert hen hiermee om ook vaker te glimlachen naar mensen. Wacht dus niet tot iemand naar jou lacht, wees de eerste en geef daarmee het voorbeeld dat je wilt zien.

6. Maak iemand anders gelukkig

Laat het niet alleen bij glimlachen, maar probeer iemand om je heen eens gelukkig te maken. Geef diegene een dikke knuffel, koop een leuk cadeautje of kook hun favoriete eten wanneer je weet dat ze een slechte dag hebben gehad.

7. Besluit vandaag gelukkig te zijn

Als je je ogen opent voor een nieuwe dag, bepaal dan heel bewust dat je een goede dag gaat hebben en dat je gelukkig gaat zijn. Omdat je de intentie hebt gezet om vandaag gelukkig te zin, maak je het makkelijk om op zoek te gaan naar dingen die jou blij maken. Zorg dat je niet passief bent en dingen voor lief neemt, maar wees je bewust van het mooie weer, dat lekkere ontbijt of die leuke collega. Op deze manier je dag doorkomen zorgt ervoor dat je je geïnspireerd en gemotiveerd voelt.

8. Een mooie dag maak je zelf

Wacht niet op iets of iemand anders om de dag te creëren die je wilt hebben. Jij hebt de kracht om zelf actie te ondernemen en stappen richting geluk te zetten, je moet het alleen wel bewust kiezen. Organiseer bijvoorbeeld een filmavond als het giet van de regen of maak een ochtendwandeling wanneer je weet dat je een drukke dag tegemoet gaat.

9. Zeg ja tegen iets nieuws

Door actief buiten je comfortzone te treden zul je hele mooie nieuwe dingen in het leven ontdekken. Eet bijvoorbeeld iets wat je nog nooit hebt gegeten, vraag iemand op date of ga in je eentje op reis. Dit zal gegarandeerd meer geluk in je leven brengen. Als je deze gewoonte ontwikkelt dan worden spannende dingen steeds makkelijker om te doen en zullen de stappen die je buiten je comfortzone zet steeds groter worden. 

10. Zeg nee tegen ‘moeten’

Dingen “moeten” in het leven kan je geluk en energie echt naar beneden halen. Het is gewoon niet leuk wanneer je van alles “moet”. Kijk eens kritisch naar al die to do’s die voelen als “moetjes”. Zijn dit dingen die echt moeten? Of zit je misschien vast in een sleur?

Stel jezelf eens de vraag: Zal dit er over 5 jaar toe doen? Of zelfs over 5 weken? Door op die manier uit te zoomen zul je makkelijker de echte waarde van iets te zien. Zeg dan ook “nee” tegen dingen die je niet wilt doen of dingen die jou niet verder brengen in het leven.

11. Geef jezelf een lachpauze 

Weinig dingen zullen zo eenvoudig geluk brengen en stress verlichten als lachen. Zoek dus iets op wat jou gegarandeerd aan het lachen maakt. Dit kan bijvoorbeeld een video zijn van jouw vrienden, jouw favoriete podcast of een blooperreel op youtube. Geef jezelf deze pauze om even goed te lachen en voel je gemoedstoestand direct verbeteren.

12. Maak de juiste keuzes

Je weet zelf heel goed hoe je juist moet handelen. Zorg er dus voor dat je nadenkt voordat je iets zegt, dat je het jezelf gunt om een stuk fruit te nemen in plaats van snoep en dat je even een rondje gaat lopen in plaats van onderuit gezakt een serie gaat kijken.

Wanneer je voelt dat je iets wilt gaan doen, waarvan je weet dat het niet goed voor je is, pauzeer dan even. Vraag jezelf waar dit gevoel vandaag komt en wat je echt nodig hebt. De impuls zal waarschijnlijk weer weggaan. Je zult jezelf op lange termijn onwijs dankbaar zijn, omdat deze manier van omgang met jezelf op lange termijn zorgt voor een beter zelfbeeld. Geef jezelf dan ook een schouderklopje of beloning wanneer je weet dat je de juiste keuzes hebt gemaakt. 

13. Minuut mindful zijn

Neem een minuut de tijd om met al je zintuigen te voelen wat er om je heen gebeurt. Wat hoor je? Wat voel je tegen je huid aan? Hoor je iets vogeltjes fluiten of muziek op de achtergrond? Ben je misschien iets aan het eten of drinken? Sta hier een minuut bij stil om je gedachten terug naar het nu te brengen.

Heb je iets aan deze 13 tips? Misschien dit artikel dan ook iets voor jou!

Geef een reactie
✅ Made-To-Order

Om overproductie te voorkomen

✅ Gratis verzonden

Bij bestellingen boven de €70,-

✅ Betaal veilig & eenvoudig

Met iDeal, Creditcard of Klarna

✅ Vandaag besteld ≠ morgen in huis

Verzonden binnen 5-7 werkdagen