negatieve gedachten overwinnen
|

6 eenvoudige manieren om negatieve gedachten te overwinnen

Negatieve gedachten kunnen je geluk beïnvloeden. Je zou het ene moment gelukkig kunnen zijn en het andere moment dwalen je gedachten af in de tegenovergestelde richting. Laat negativiteit je dag niet verpesten. Hier zijn zes eenvoudige manieren om negatieve gedachten te overwinnen:

1. Haal diep adem en zeg tegen jezelf dat je moet stoppen

Je moet zelfbewust zijn om deze tip te laten werken. Op het moment dat je je realiseert dat je negatief denkt, stel je dan eens voor dat je jezelf op de schouder tikt en tegen jezelf zegt dat je diep adem moet halen en de negativiteit moet stoppen. Zodra je je gedachten hebt verzameld, richt je je aandacht opnieuw op wat er voorhanden is.

2. Analyseer je negatieve gedachten

Veel dingen die zich in je hoofd afspelen, kunnen behoorlijk irrationeel zijn, maar wanneer negativiteit je hersenen vertroebelt, is het gemakkelijk om dit feit over het hoofd te zien. Dus, in plaats van je negatieve gedachte op het eerste gezicht te nemen, probeer het op te splitsen. Je zult zien dat het toch niet zo erg zal zijn.

3. Praat erover met iemand die je vertrouwt

Soms moet je gewoon je gedachten en gevoelens luchten. Praat erover met iemand die vertrouwt. Misschien kunnen ze je beter inzicht bieden en je een aantal positieve alternatieven geven.

4. Ga bewegen

Af en toe je hoofd leegmaken is belangrijk. Als je het gevoel hebt dat je negatieve gedachten je leven verstikken (en jezelf vertellen om te stoppen met negatief denken niet werkt), dan is het tijd om te gaan bewegen. Ga sporten. Wandel een stuk. Doe iets. Houd jezelf bezig en ga iets anders doen om je gedachten af ​​te leiden. Dit is een app die ik gebruik tijdens het wandelen.

5. Denk aan de dingen waar je dankbaar voor bent

Dankbaarheid oefenen is belangrijk. Houd een lijst bij van dingen waar je dankbaar voor bent, zowel tastbare als niet-tastbare. Als je je neerslachtig begint te voelen en medelijden met jezelf begint te krijgen, kijk dan eens naar je lijst en herinner jezelf eraan waarom je geluk hebt. Gebruik dit als motivatie om door te gaan met je dag en je doelen.

6. Maak iemand aan het lachen

Een van de beste manieren om je gedachten te bevrijden van het negatieve is door een beetje van je tijd en aandacht aan iemand anders te geven. Doe iets aardigs voor een familielid of een vriend of zelfs een willekeurige vreemdeling op straat. Maak er een dagelijks doel van om iemand te laten glimlachen of gelukkig te maken en je zult vergeten dat je ooit negatieve gedachten had om mee te beginnen!

Wil je meer positiviteit in je leven? Bekijk dan dit artikel!

Vergelijkbare berichten