lobi-blog-goede-voornemens

Goede voornemens

Goede voornemens, die ken je vast wel. Vaak stellen we op 1 januari weer doelen op voor onszelf. Een nieuw jaar is een mooie gelegenheid om te reflecteren op het afgelopen jaar en om nieuwe doelen en veranderingen voor jezelf te stellen.

Er zijn talloze dingen waar je je voornemens op kunt richten, van het verbeteren van je gezondheid en welzijn tot het uitbreiden van je kennis en vaardigheden.

Misschien heb je het gevoel dat je beter voor jezelf moet zorgen, of misschien wil je meer tijd doorbrengen met familie en vrienden. Wat je doelen ook zijn, het is belangrijk om realistisch te zijn en om stap voor stap te werken aan het behalen ervan.

Hieronder geef ik enkele tips om jou te helpen om in 2023 de beste versie van jezelf te worden.

tip 1: Stel specifieke doelen

Als je wilt dat 2023 het jaar wordt waarin je de beste versie van jezelf wordt, is het belangrijk om specifieke doelen te stellen. Dit houdt in dat je duidelijk moet hebben wat je wilt bereiken en hoe je dat wilt doen. Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen “Ik wil fitter worden”, kun je zeggen “Ik wil 3 keer per week een uur gaan hardlopen en gezonder eten”. Door specifieke doelen te stellen, heb je een duidelijke richtlijn waar je naartoe werkt en kun je beter bijhouden of je op schema ligt om je doelen te behalen.Maak een plan

Nadat je specifieke doelen hebt gesteld, is het belangrijk om een plan te maken om deze doelen te behalen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je een schema opstelt met de activiteiten die je wilt doen om fitter te worden, of dat je een budget opstelt om te sparen voor een doel dat je wilt behalen. Door een plan te maken, kun je gerichter werken aan het behalen van je doelen en voorkom je dat je afgeleid wordt door andere zaken.

tip 2: Zoek ondersteuning om je doelen te behalen

Het behalen van doelen kan soms moeilijk zijn en het kan helpen om ondersteuning te zoeken van vrienden, familie of een professionele coach. Door met iemand te praten over je doelen en je vorderingen, kun je niet alleen motivatie krijgen, maar ook advies en hulp als je tegen obstakels aanloopt.

Tip: Laat je inspireren door deze Instagram pagina

tip 3: Wees realistisch

Hoewel het belangrijk is om ambitieus te zijn, is het ook belangrijk om realistisch te blijven. Als je bijvoorbeeld nooit hebt gesport en je doel is om in 2023 de marathon te lopen, kan dit wellicht wat te hoog gegrepen zijn. Het is beter om kleinere, haalbare doelen te stellen en deze vervolgens te blijven verhogen naarmate je vorderingen maakt.

tip 4: Wees consistent

Om je doelen te behalen, is het belangrijk om consistent te blijven. Dit betekent dat je regelmatig moet werken aan het behalen van je doelen, zonder af te wijken van je plan. Door consistent te blijven, zul je merken dat je vorderingen maakt en dat je steeds dichter bij het behalen van je doelen komt.

In samenvatting zijn voornemens een mooie manier om het nieuwe jaar te beginnen en om jezelf te helpen groeien en veranderen. Door realistische doelen te stellen en te werken aan hun behalen, kun je het nieuwe jaar een succes maken.

Wil je nog meer (uitgebreide) tips hoe je doelen kan stellen én kan behalen? Lees dan dit artikel!

Vergelijkbare berichten