Gratis verzending boven de €70.00

Duurzame Mode: Kleding van 100% Biologisch Katoen en Gerecyclede Materialen

De Invloed van Milieuvervuiling op de Mode-industrie

De mode-industrie evolueert door toenemende milieuschade. Veel mensen kiezen bewust voor duurzame mode, omdat traditionele kledingproductie een negatieve impact op het milieu heeft. Dit zorgt voor een verschuiving in de industrie.

De Overgang naar Duurzame Praktijken

Duurzaamheid groeit. We schakelen over naar het gebruik van enkel 100% biologisch katoen en gerecyclede materialen. Fast Fashion? Daar doen wij niet aan. Door kleding op bestelling te maken, voorkomen we overproductie en verspilling.

Made-to-order is onze aanpak om ethisch en verantwoord te werken. We gebruiken bijvoorbeeld enkel 100% GOTS-gecertificeerd biologisch katoen uit India. Samen met onze leveranciers kiezen we voor materialen die niet schadelijk zijn voor mensen, dieren of het milieu. Zo draag je bij aan een betere wereld. Die duurzame keuze kun je met trots dragen.

Belangrijkste Punten:

  • Duurzame materialen: We gebruiken 100% biologisch katoen en gerecyclede materialen.
  • Ethische productie: Kleding op bestelling om overproductie te vermijden.
  • Milieubewuste samenwerking: Alleen de beste grondstoffen zonder schade voor mens, dier of milieu.

Vereenvoudigen van het Concept Duurzaamheid

Duurzaamheid lijkt vaak moeilijk te zijn, maar dat hoeft niet. Wij zien duurzaamheid als eenvoudige acties die een groot verschil maken. Kleine veranderingen kunnen een impact hebben op zowel korte als lange termijn. Door duurzame keuzes te maken kun je stijlvol blijven zonder het milieu te schaden. Wij geloven in simpele stappen voor een betere wereld.

Onze Toewijding aan Eerlijke en Milieuverantwoorde Praktijken

Wij gaan voor de beste grondstoffen die geen schade aanrichten. We gebruiken alleen 100% biologisch katoen en gerecyclede materialen. Onze leveranciers zijn verplicht om duurzaam te werken. Zo zorgen we dat jij altijd bewuster koopt.

We werken nauw samen met onze leveranciers. Alleen de beste grondstoffen zijn goed genoeg. 100% GOTS-gecertificeerd biologisch katoen uit India, gerecycleerd polyester uit China en andere materialen zoals Modal® zijn onze standaard. Elk kledingstuk maken we op bestelling. Dit voorkomt overproductie en verspilling. Zo belandt onze kleding nooit op de vuilnisbelt.

100% Biologisch Katoen en Gerecyclede Materialen Gebruiken

Wij gebruiken alleen 100% biologisch katoen en gerecyclede materialen voor onze kledingstukken. Zo draag jij zorg voor het milieu zonder aan stijl in te boeten. Ons biologisch katoen is GOTS-gecertificeerd en komt uit India. Dit betekent dat het katoen duurzaam is geteeld en verwerkt. Gerecycled polyester uit China en andere duurzame materialen zoals Modal® zijn ook in ons assortiment te vinden. Door deze materialen te kiezen, steun jij milieuvriendelijke productiepraktijken.

Samenwerken met Leveranciers voor Verantwoord Inkopen

Wij werken nauw samen met onze leveranciers om de meest verantwoorde grondstoffen te gebruiken. Dit betekent dat jouw kledingstuk niet alleen stijlvol, maar ook ethisch verantwoord is. Wij selecteren alleen de beste materialen die op een manier worden geproduceerd die niet schadelijk is voor mensen, dieren of het milieu.

Onze leveranciers gebruiken uitsluitend 100% GOTS-gecertificeerd biologisch katoen uit India. Naast dit katoen, verwerken zij gerecycled polyester uit China en andere duurzame materialen zoals Modal®. Door met deze leveranciers samen te werken, zorgen wij ervoor dat de hele keten van productie verantwoordelijk en duurzaam is. Zo dragen jij en wij ons steentje bij aan een betere wereld. Met elke aankoop maak jij een bewuste, ethische keuze. Dat is iets om trots op te zijn!

Vermijden van Overproductie en Afval

Wij produceren elk kledingstuk op bestelling. Dit is een bewuste keuze tegenover Fast Fashion. Door Made-to-order te werken, voorkomen we overproductie. Zo minimaliseren we het risico dat kleding ongebruikt eindigt op de stort. Jij krijgt een uniek item en wij dragen bij aan een duurzamere wereld.

Omarmen van een Ethische en Duurzame Aanpak

Wij willen zo eerlijk en ethisch mogelijk zijn. Daarom gebruiken we alleen 100% biologisch katoen en gerecyclede materialen. Onze samenwerkingen met leveranciers zorgen voor de beste grondstoffen, zonder schade aan mens, dier of milieu.

We kiezen voor 100% biologisch katoen en gerecyclede materialen. Onze leverancier levert 100% GOTS-gecertificeerd biologisch katoen uit India en gerecycled polyester uit China. Zo maken we milieuvriendelijke kleding. Door kritisch te zijn op onze productieprocessen en grondstoffen, dragen we bij aan een betere toekomst. Deze aanpak beschermt de aarde en verbetert de werkomstandigheden van onze werknemers.

FAQ

Q: Waarom is duurzaamheid belangrijk voor BLL THE LABEL?

A: We willen de planeet beschermen. Daarom maken we kleding van duurzame materialen.

Q: Hoe zorgt BLL THE LABEL ervoor dat er geen overproductie is?

A: We produceren op bestelling. Geen massaproductie, geen verspilling.

Q: Welke materialen gebruikt BLL THE LABEL voor hun kleding?

A: We gebruiken 100% biologisch katoen en gerecyclede stoffen zoals polyester en Modal®.

Ook relevant

10%

Korting, speciaal voor jou 🎁

Sluit je aan bij CLUB DU LOBI (Club van de Liefde) om exclusieve korting te ontvangen en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten & aanbiedingen!

Geen spam. Beloofd.

✅ Made-To-Order

Om overproductie te voorkomen

✅ Gratis verzonden

Bij bestellingen boven de €70,-

✅ Betaal veilig & eenvoudig

Met iDeal, Creditcard of Klarna

✅ Vandaag besteld ≠ morgen in huis

Verzonden binnen 5-7 werkdagen