Gratis verzending boven de €70.00

negatieven-gedachten-overwinnen

Negatieve gedachten overwinnen: 4 eenvoudige en praktische manieren


Negatieve gedachten overwinnen is niet gemakkelijk. Je moet je ervan bewust zijn wanneer je gedachten negatief worden en je negatieve emoties naar de oppervlakte voelen komen. In dit artikel leer je vier manieren waarop je je negatieve gedachten kunt overwinnen.

1. Zeg tegen jezelf dat je moet stoppen

Met zelfbewustzijn kun je gemakkelijk tegen jezelf zeggen dat je moet STOPPEN op het moment dat je je negatief begint te voelen. Als je het gevoel hebt dat je gedachten elk moment donkerder worden, en je voelt woede, boosheid, verdriet, angst, of andere soortgelijke negatieve emoties intenser worden, dan moet je pauzeren. Haal diep adem. Zeg tegen jezelf dat je moet STOPPEN.

En als je tegen jezelf zegt dat je moet stoppen, dan kun je jezelf maar beter geloven. Je kunt niet zomaar STOP zeggen en dan doorgaan met negatieve gedachten. Je moet die emoties in toom houden en je best doen om ze te vervangen door positieve gedachten. Ik maak gebruik van dit dagboek om al m’n emoties op te schrijven.

2. Leef niet in het verleden

Negatieve mensen blijven meestal stilstaan bij het verleden. We hebben allemaal slechte dingen meegemaakt in ons verleden, maar het zijn de negatieve denkers die erin blijven hangen. Wat er in het verleden is gebeurd, moet in het verleden blijven.

Je moet leren er vrede mee te hebben, zodat je verder kunt. Het afsluiten is een belangrijk onderdeel van het proces van leren het verleden los te laten. Dus, doe dat zo snel mogelijk!

3. Praat positief tegen jezelf

Stel jezelf voor als je eigen beste vriend. Als je beste vriend zich down voelde, zou je hem proberen op te vrolijken, toch? Je zou ze niet als een emotioneel wrak achterlaten.

In plaats daarvan zou je je best doen om je vriend op te vrolijken. Je zou hem of haar misschien vragen een wandeling te maken om het hoofd leeg te maken. Misschien trakteer je hem zelfs op zijn favoriete snack of zo. Dan vertel je hem of haar dat het niet het einde van de wereld is. Als je tegen jezelf praat, vergeet dan niet om altijd positieve woorden te gebruiken. Lees ook dit artikel!

4. Omring jezelf met positieve mensen

Als je voortdurend omringd bent door negatieve mensen, zou je hun collectieve negatieve energie absorberen, en voor je het weet, denk je de hele tijd negatief. Je twijfelt aan jezelf, je twijfelt aan anderen, je twijfelt aan iedereen.

Met positieve mensen ervaar je precies het tegenovergestelde. Je voelt je gelukkiger als je omringd bent door positiviteit, dus zoek het soort vrienden die je altijd opbeuren en motiveren.

Tot slot

Negatieve gedachten kunnen een grote invloed hebben op ons dagelijkse leven. Het is belangrijk om ze te herkennen en te leren hoe u ermee om kunt gaan. Door positief te denken, vriendelijk te zijn voor uzelf en professionele hulp te zoeken wanneer dat nodig is, kunt u uw negatieve gedachten overwinnen en weer positief in het leven staan.

Geef een reactie
✅ Made-To-Order

Om overproductie te voorkomen

✅ Gratis verzonden

Bij bestellingen boven de €70,-

✅ Betaal veilig & eenvoudig

Met iDeal, Creditcard of Klarna

✅ Vandaag besteld ≠ morgen in huis

Verzonden binnen 5-7 werkdagen