Winkelwagen
lobi-tips-om-positief-te-blijven

5 Lobi tips om positief te blijven!

Zit je in een negatieve sleur? Kan je jezelf niet motiveren? Ik ken dat gevoel! In dit artikel geef ik je vijf Lobi tips om positief te blijven!

EEN POSITIEVE OMGEVING. | LOBI VOOR JE OMGEVING.

Hoe kun je positief zijn als je jezelf omringt door negatieve energie? Je moet afstand nemen van de randzaken die je positieve vibe kunnen beïnvloeden. Ik weet dat je nu denkt: “Randzaken? Welke randzaken?” Ik verdeel deze randzaken in verschillende categorieën; Mind, Body & Soul. De omgang met vrienden die zich bezighouden met zaken die in jouw ogen niets toevoegen aan je leven zorgt voor negatieve energie. Je mind kan veel beter positieve energie gebruiken. Neem afstand van deze ‘vrienden’. Een vriend of vriendin die jou bedriegt? Neem afstand. Vrienden die over jou roddelen? Neem afstand. Zorgt de omgang met je ouders of je echt dierbare vrienden voor een negatieve vibe? Communiceer met ze! Geef aan dat hun handelingen niet bijdragen aan je positieve vibe, maar alleen negatieve gevolgen voor je hebben. Je zult zien dat helder communiceren werkt en je je kan richten op de positieve zaken van het leven; bijvoorbeeld muziek. Het overgrote deel van de mensen haalt kracht uit muziek. Of dit nu rap-, piano-, of klassieke muziek is. Muziek brengt rust in je hoofd. Trek jezelf af en toe terug in een ruimte waar je je thuis voelt en luister naar de muziek die jou die extra energie geeft voor een positieve vibe. Ga op zoek naar je innerlijke zelf en zorg dat je mind de juiste voeding krijgt, zodat de mind in goede vorm blijft.
 “Your mind will always believe everything you tell it. Feed it faith. Feed it truth. Feed it love.”
Je mind is vanzelfsprekend in contact met je body; je lichaam. Wees zuinig op je lichaam en gun je lichaam het allerbeste. Uiteindelijk maak je zelf de keus om te gaan drinken, roken of aan de drugs gaat, maar onthoud dat je maar één lichaam hebt en dat deze goed moet worden onderhouden. Je lichaam kan namelijk maar door één iemand onderhouden worden; jijzelf! Zorg dat je lichaam de juiste munitie binnenkrijgt om door het leven te knallen. In de loop van de jaren zijn er veel opvattingen over het begrip soul, de ziel. Deze opvattingen verschillen sterk van elkaar en hangen af van cultuur, tijdsgeest en religie. Ik zal hieronder mijn zienswijze over het begrip soul geven. In mijn ogen is iedere soul uniek en is de essentie van je ziel datgene dat jou uniek maakt. De ziel blijft een abstract begrip maar speelt onbewust een grote rol bij iedere beslissing. Hierom is het van belang dat ook je ziel zich ontwikkelt. Emoties zijn de taal van je ziel dus krop je emoties niet op. Het opkroppen van emoties zal zorgen voor onrust in je ziel. Een onrust die door zal werken op je hele lichaam. Praat dus met mensen als je iets dwars zit, zodat je de belangrijke rust in je ziel vindt.

BRIBI. | GELOOF IN JEZELF. | LOBI VOOR JEZELF.

Bribi betekent geloof, niet op een religieuze manier, maar geloof hebben in jezelf. Om in jezelf te geloven moet je niet alleen jezelf leren kennen, maar ook jezelf accepteren. Vanzelfsprekend hoef je niet alles te accepteren, maar accepteer wat je niet kunt veranderen en ga aan de slag met de dingen die je wel kunt veranderen. Ga maar eens rustig zitten en ga voor jezelf na waar je goed in bent en beargumenteer dat. Dit klinkt raar, maar geloof me, het werkt! Kies een top drie en focus je hierop. Ik vind dat je je beter kunt focussen op zaken die je wél kan, dan op dingen die je niet kan. Verbeter je sterke punten en zorg dat je hier in uit gaat blinken. We hebben allemaal onze eigen superpowers, gebruik deze! Gebruik je superpowers om de wereld te gaan veroveren. Zorg dat je doet wat je leuk vindt en wat je goed kan. Dan zal het leven je toelachen.
"Believe in yourself, listen to your gut, and do what you love."

SOSO LOBI | ONLY LOVE | GOOD VIBES

Soso Lobi betekent alleen maar liefde. Geef je liefde altijd aan alles en iedereen om je heen. Door dit te doen creëer je een positieve vibe in je eigen omgeving. Ze zeggen niet voor niets: “Wie goed doet, goed ontmoet.” Als je eigen vibe niet positief is, kun je niet verwachten dat je omgeving zorgt voor een positieve vibe. Let op de kleine zaken in het leven. Groet de mensen als je ze tegenkomt, houd de deur open voor degene die achter je loopt of glimlach naar voorbijgangers. Je zult merken dat als je op deze kleine zaken let, de wereld om je heen een stuk zonniger wordt. Let maar eens één dag op de glimlach van mensen die door jou aardig benaderd worden. Een simpele glimlach of een klein gebaar kan iemand een positieve dag bezorgen. Wanneer je je liefde aan anderen geeft, ben ik ervan overtuigd dat je de liefde van hen gaat ontvangen.
"Spread love everywhere you go. Let no one ever come to you without leaving happier." 

HEB EEN DOEL.

Het leven is te kort om dagen voorbij te laten gaan zonder doel. Tijd is gratis, maar onbetaalbaar. Je kunt tijd niet bezitten maar wel gebruiken. Verloren tijd krijg je nooit meer terug. Deel je tijd dus zorgvuldig in. Stel doelen en ga bij jezelf na wat je wil bereiken. Dit kunnen zowel doelen voor de lange als de korte termijn zijn. De overeenkomst bij deze doelen is dat hard werken vereist is. ‘’There is no traffic jam on the extra mile.” Zorg dus dat je ervoor gaat en geef niet op bij een tegenslag. Bij uitdagingen horen doelen en die uitdagingen bevinden zich vaak buiten je comfortzone. Stap dus uit je comfortzone! Ook al voel je je niet altijd even prettig buiten je veilige omgeving. Je zult zien dat het gaat wennen. Je kunt alleen groeien als mens als je bereid bent te falen en alles te geven om je gestelde doel te bereiken. Met het stellen van deze doelen en het plan om het te behalen ben je al uit je comfortzone gestapt. Gefeliciteerd! De weg naar je doel zal niet gemakkelijk zijn. Je zult falen en tegenslagen krijgen, maar houd je doel voor ogen. Werk iedere dag naar je doel toe en deel je tijd kostbaar in!
 “Life begins at the end of your comfort zone.“

LIBI NA LIBI. | LEEF | LOBI DOET LEVEN.

De laatste tip kan wat tegenstrijdig zijn met eerdere tips, waardoor deze kort maar krachtig is. Libi na Libi staat voor Live Life; Ga leven! Het leven is te mooi om je druk te maken over zaken die weinig tot niets toevoegen aan je persoonlijke ontwikkeling. Daar horen tegenslagen bij. Je zult onderuit gaan, je zult je slecht gaan voelen, maar dat hoort ook bij het leven. Later kijk je erop terug en kun je er waarschijnlijk om lachen! Toen ik tijdens mijn slechte periode in een zwart gat belandde, zei ik tegen mezelf dat ik uit dat gat zou klimmen en nooit, maar dan ook nooit meer terug zou keren. Ik ging ondanks alle tegenslagen leven! Voor iemand die de touwtjes graag in handen heeft, is zo’n situatie een nachtmerrie, want je hebt dan niets in de hand. Ik had echter de keuze: dieper zakken in het zwarte gat of dag in dag uit met een positieve instelling te gaan leven. Ik koos het tweede! Daarom wil ik iedereen die nu hard bezig is met zijn carrière op het hart drukken om niet te vergeten te leven. Je leeft namelijk maar één keer!
“Live life to the fullest, and focus on the positive.” 

Deel dit bericht

MADE-TO-ORDER

Om overproductie te voorkomen

GRATIS VERZONDEN

Bij bestellingen boven de €70,-

BETAAL VEILIG & EENVOUDIG

Met iDeal, Creditcard of Klarna

VERPAKT MET VEEL LOBI

Op een duurzame manier