Gratis verzending boven de €70.00

duurzame-kleding-garderobe

Duurzame garderobe: 5 eenvoudige tips hoe je van start gaat!

Wist je dat de mode-industrie de op één na grootste vervuiler ter wereld is? De olie-industrie staat op nummer één. Niet alleen vergt de productie van kleding tonnen energie, water en andere hulpbronnen, maar het resulteert ook in tonnen schadelijk afval. Niet te vergeten de wegwerpcultuur die Fast Fashion met zich mee heeft gebracht. Jij kan daar verandering in brengen! Zorg voor een duurzame garderobe. We geven je in dit artikel 5 eenvoudige tips hoe je kan beginnen.

1. HECHT WAARDE AAN DE KLEDING DIE JE NU BEZIT EN ZORG DAAR OOK GOED VOOR

Om te starten met een duurzame garderobe begin je met de kleding die je nu bezit. Was je (duurzame) kleding zoals voorgeschreven. Ongeacht het merk. Duur of goedkoop. Probeer kapotte kleding nog te herstellen voordat je de keuze maakt om deze de prullenbak in te doen. Kleding die met de juiste zorg wordt behandeld gaat langer mee. Zo hoef je minder vaak nieuwe kleding te halen. Op deze manier draag jij een steentje bij aan de effecten die (Fast)fashion hebben op langer termijn.

2. SHOP MINDER en MAAK BETERE KEUZES voor je duurzame garderobe

Fast Fashion heeft haar naam te danken aan de snelheid waarmee catwalk designs hun weg vinden naar de massa, maar het geeft ook de manier van shoppen aan. Hup snel kopen, en veel ook, zonder daarbij na te denken. We kopen kledingstukken hier en daar, omdat het goedkoop is. Of hip. Het eindresultaat: een kledingkast vol met kleding waar we uiteindelijk toch niet blij mee zijn.

Wat kun je hieraan doen?

Maak beter keuzes! Koop niet de eerste de beste spijkerbroek die “prima” zit. Of hip is. Haal die ene waarvan je denkt dat die super tof is en ook nog eens heerlijk zit. Probeer jezelf te trainen om selectief te shoppen. Of je nou in een vintage winkel, eco boetiek of high end fashion winkel koopt. Zoek in plaats van 5 normale spijkerbroeken naar die ene die je 100% tof vindt.

3. GA VOOR KWALITATIEF GOEDE  KLEDING in duurzame garderobe

Het merk maakt niet uit. Ga voor kleding die gemaakt is van kwalitatief goed materiaal. Of het nou biologische materiaal is of niet, kwalitatief betere kleding gaat langer mee wat met zich meebrengt dat je die kledingstukken dus minder vaak hoeft te vervangen. Minder vervanging betekent dus minder shoppen.

4. KOOP VINTAGE OF TWEEDEHANDS

Voor sommigen is het “not-done”. Vintage. Bah. Zo erg is het niet. Het is vaak budget vriendelijk en je komt  minder mensen tegen met hetzelfde kledingstuk. Je bent dus ook nog uniek!

5. SUPPORT DUURZAME KLEDINGmerken

Van eenmanszaken tot high-end brands; ze hebben niet alleen oog voor winst, maar ook oog voor mens en milieu. Wij van BLL THE LABEL willen onszelf natuurlijk positioneren als duurzaam kleding merk! Check onze shop voor toffe duurzame kleding tegen en eerlijke prijs. 

✅ Made-To-Order

Om overproductie te voorkomen

✅ Gratis verzonden

Bij bestellingen boven de €70,-

✅ Betaal veilig & eenvoudig

Met iDeal, Creditcard of Klarna

✅ Vandaag besteld ≠ morgen in huis

Verzonden binnen 5-7 werkdagen