Fashion Revolution Week

Weet je wie het T-shirt dat je nu aanhebt, heeft gemaakt? Misschien weet je het, of misschien niet. De mode-industrie wordt langzaam transparanter, maar nog lang niet transparant genoeg. Er valt nog veel te winnen.

22-28 april 2019

Dit is de reden dat Fashion Revolution Week in het leven is geroepen. Het loopt van 22 tot en met 28 april 2019. Tijdens deze week roept de organisatie Fashion Revolution iedereen op om modemerken één simpele vraag te stellen: Who made my clothes?

Waarom Fashion Revolution Week?

Op 24 april 2013 stortte in Bangladesh de kledingfabriek Rana Plaza in. Dit werd wereldnieuws. Niet heel raar want 1135 medewerkers kwamen om het leven en er vielen meer dan 2500 gewonden.

Al snel bleek dat grote kledingmerken hun kleding in deze fabriek liet maken. Rana Plaza was maar één van de vele onveilige fabrieken waar volwassenen en kinderen onder erbarmelijke situaties tegen te lage lonen onze kleding aan het produceren waren.

Deze ramp was een eye-opener. Er werden instanties in het leven geroepen en er werd actie ondernomen. Met documentaires als True Cost werd wereldwijd het grote publiek geconfronteerd met de donkere kan van hedendaagse mode-industrie.

Onze bijdrage

Sinds onze oprichting heeft BLL THE LABEL voorgenomen om onze kleding op een duurzame manier te produceren, met respect  en Lobi voor de mens en de planeet. In samenwerking met de Fair Wear Foundation, werkt onze Leverancier in België nauw samen met hun fabrikanten in Bangladesh om de kwaliteit van onze kleding te garanderen en onze sterke sociale en ecologische verplichtingen na te komen.

We geloven echt dat we samen een positieve impact kunnen hebben op de textielindustrie. Door Lobi kleding van BLL THE LABEL te kopen, kies je ervoor om deel uit te maken van een duurzame moderevolutie. We danken je voor je Lobi en steun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *