Lobi voor mens en natuur!

Organisch katoen en FairWear Fashion

Bij het samenstellen van onze producten hebben we duurzaamheid steeds in onze gedachten. Liefde voor de mens en natuur. Mensen die onder veilige en geschikte omstandigheden hun werk kunnen uitvoeren en hiervoor ook nog eens fatsoenlijk betaald krijgen, FairWear kleding dus. Het grootste deel van onze producten bestaat uit duurzame materialen. Eén van deze materialen is organisch katoen. Wat is organische katoen eigenlijk?

Organisch katoen – Lobi voor de natuur

Helemaal hip de laatste tijd. Maar wat is er toch zo speciaal aan organisch katoen?  Het wordt verkregen van niet-gemodificeerde katoen en wordt verbouwd zonder chemische bestrijdingsmiddelen, pesticiden en kunstmest. Hoe bestrijden ze de insecten dan? Goede vraag. Dit wordet gedaan door andere insecten te gebruiken of door de planten met een kruidenmengesel te besprenkelen. Het plukken van de katoen gebeurt met de hand. Om de landbouwgrond niet uit te putten wordt de teelt van katoen afgewisseld met granen en peulvruchten. 

Wil je meer te weten komen over biologisch katoen? Klik hier.

Producten gemaakt van Biologisch katoen

FairWear kleding – Lobi voor de mens

De Fair Wear Foundation werkt samen met kledingmerken, vakbonden, NGO’s en in bepaalde gevallen met regeringen om werkplekken (kledingfabrieken) in 11 landen te controleren en te verbeteren. Deze 11 landen komen voor in Azie, Europa en Afrika. Ze werken met merken en influencers binnen de kledingindustrie om de arbeidsomstandigheden te verbeteren op de plekken waar jouw kleding wordt gemaakt.

Wil je meer weten over de Fair Wear Foundation? Klik Hier.

Eén gedachte over & ldquo; Lobi voor mens en natuur! & rdquo;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *