Duurzame kleding in je garderobe

5 tips

1. HECHT WAARDE AAN DE KLEDING DIE JE NU BEZIT EN ZORG DAAR OOK GOED VOOR.

Was je (duurzame) kleding zoals voorgeschreven. Ongeacht het merk. Duur of goedkoop. Probeer kapotte kleding nog te herstellen voordat je de keuze maakt om deze de prullenbak in te doen. Kleding die met de juiste zorg wordt behandeld gaat langer mee. Zo hoef je minder vaak nieuwe kleding te halen. Op deze manier draag jij een steentje bij aan de effecten die (Fast)fashion hebben op langer termijn.

2. SHOP MINDER, MAAK BETERE KEUZES. KOOP KLEDING DIE JE 100% TOF VINDT.

Fast Fashion heeft haar naam te danken aan de snelheid waarmee catwalk designs hun weg vinden naar de massa, maar het geeft ook de manier van shoppen aan. Hup snel kopen, en veel ook, zonder daarbij na te denken. We kopen kledingstukken hier en daar, omdat het goedkoop is. Of hip. Het eindresultaat: een kledingkast vol met kleding waar we uiteindelijk toch niet blij mee zijn.

Wat kun je hieraan doen?

Maak beter keuzes! Koop niet de eerste de beste spijkerbroek die “prima” zit. Of hip is. Haal die ene waarvan je denkt dat die super tof is en ook nog eens heerlijk zit. Probeer jezelf te trainen om selectief te shoppen. Of je nou in een vintage winkel, eco boetiek of high end fashion winkel koopt. Zoek in plaats van 5 normale spijkerbroeken naar die ene die je 100% tof vindt.

3. GA VOOR KWALITATIEF GOEDE KLEDING.

Het merk maakt niet uit. Ga voor kleding die gemaakt is van kwalitatief goed materiaal. Of het nou biologische materiaal is of niet, kwalitatief betere kleding gaat langer mee wat met zich meebrengt dat je die kledingstukken dus minder vaak hoeft te vervangen. Minder vervanging betekent dus minder shoppen.

4. KOOP VINTAGE OF TWEEDEHANDS.

Voor sommigen is het “not-done”. Vintage. Bah. Zo erg is het niet. Het is vaak budget vriendelijk en je komt  minder mensen tegen met hetzelfde kledingstuk. Je bent dus ook nog uniek!

5. SUPPORT DUURZAME KLEDINGMERKEN.

Van eenmanszaken tot highend brands; ze hebben niet alleen oog voor winst, maar ook oog voor mens en milieu. Wij van BLL THE LABEL willen onszelf natuurlijk positioneren als duurzaam kleding merk! Check onze shop voor toffe duurzame kleding tegen en eerlijke prijs. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *